Великденски празник за деца от институции организираха Жени ГЕРБ – Плевен и Сдружението на сираците

Днес в Арт център Плевен се събраха деца от социалните институции и центрове за настаняване от семеен тип от Плевен, Пордим, Тотлебен, Згалево. Те бяха специалните гости на Великденския празник, организиран за тях от Жени ГЕРБ – Плевен и Националното сдружение на сираците в България, с подкрепата на Община Плевен и много спомоществователи.
Поздрав към децата отправи Петя Василева, общински ръководител на Ж ГЕРБ – Плевен  и зам.-председател на Общински съвет – Плевен, която подчерта, че около децата от социалните институции винаги има хора, които се грижат за тях, създават настроение и карат децата да се усмихват. Тя пожела на децата винаги да имат цел, вяра и надежда, които  ще им помагат да преодоляват препятствията по пътя си и обеща възрастните, които са около тях, да не ги изоставят, а да ги подкрепят в техните стремежи.
Поздравителен адрес до децата беше изпратил и Владислав Николов, областен координатор на ГЕРБ – Плевен, който е почетен член на Националното сдружение. В него пише: „Радвам се, че имам честта да бъда патрон на днешната инициатива, посветена на един от най-светлите християнски празници!В навечерието на Великия ден – денят на Божието възкресение –се обръщам към вас, за да ви поздравя! Великденските празници винаги ни вълнуват с посланието за силата на вярата! В тези светли дни ние отново и отново съпреживяваме великия християнски урок по благородство, достойнство и човеколюбие! Нека бъдем по-добри, по-мъдри и състрадателни, нека празниците ни бъдат изпълнени със здраве и благополучие! Съхранете в себе си човешкото и следвайте доброто – само така Великден ще бъде в сърцата ни!Честито Възкресение Христово!“
За Страстната седмица, за светлия християнски празник Великден накратко разказаха младежи от Младежкото организация  за гражданска активност – Плевен.
След което Петя Василева и председателя  на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов раздадоха на децата торбички с козунак и лакомства. Децата получиха също и парче пица и възможност за безплатни атракции.
Принтирай
СподелиShare on Facebook